Відгуки випускників

Грибова Софія Петрівна,  інженер-технолог, «Чарівна мозаїка»

Під час навчання в Української інженерно-педагогічної академії  за спеціальністю «015 Професійна освіта. Харчові технології (спеціалізації 015.37 Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» здобула вичерпну теоретичну основу  та практичні навички для отримання посади інженера в галузі харчових технологій, зокрема кондитерських виробів. Я люблю свою академію за найяскравіші і незабутні студентські роки: за допомогу в реалізації творчих ідей, за найвідданіших і кращих друзів, за міцні знання, за можливість участі в форумах і  студентському самоврядуванні. Навчання було непростим, але цікавим. Мені пощастило навчатися у небайдужих та професійних викладачів (Лазарєва Т.А., Александров О.В., Благій О.С., Цихановська І.В., Штефан Л.В.). Лектори точно знали, що повинні навчити нас не тільки свого предмета, а й приймати рішення, нести відповідальність. Не останню роль в моїх професійних досягненнях відіграли сертифікати в галузі  харчових технологій, що отримала підчас навчання.  Рада, що навчалася саме тут. Нас за роки навчання навчили багато чому, за що я щиро вдячна всьому складу кафедри! Раджу вступати на цю спеціальність — багаж знань величезний!

*Шановний колектив кафедри, дякую Вам за те, що зараз я беру участь у вирішенні важливих завдань – продовольче забезпечення населення та військових в особливий період. Класики стверджують,  що успіх людини залежить на 90% від неї самої та на 10% від оточення; але ж як важливі ці 10% – на мою думку, якраз у них і криється та іскра, яка в майбутньому стає полум’ям професіоналізму.

Клименко Дар’я Валеріївна, інженер-лаборант з експертизи готової продукції, ТОВ Тайфун-2000

На нашій кафедрі – Харчових технологій, легкої промисловості і дизайну Української інженерно-педагогічної академії я отримала путівку у світ інноваційних харчових технологій, здобула свої первинні навички у чарівному всесвіті професійної освіти. Під чутливим та пильним керівництвом висококласного викладацького складу я робила перші кроки у розробці новітніх проектів професійної освіти та харчових технологій. Саме тут мені надали ті знання, які дозволили далі рухатися самої і відкривати все нові і нові горизонти, розвиваючись як фахівець з професійної освіти в галузі харчових технорлогій. Дуже вдячна викладачам кафедри ХТЛПіД та академії за всі ці роки, за всі знання та досвід, які здобула, за чудових викладачів, які завжди допомагали, за підтримку наших починань, за насичені студентські роки з концертами та екскурсіями, закордонними стажуваннями. При написанні магістерської кваліфікаційної роботи на тему: «Розробка технології виробництва термостабільної начинки для борошняних кондитерських виробів»  керівник (Цихановська І.В.) завжди допомагала та підтримувала. За результатами роботи зроблено доповідь на Міжнародній конференції, опубліковано тези доповіді та отримано Сертифікат; а також опубліковано статтю у фаховому журналі (НУХТ, м. Київ). Захист магістерської роботи пройшов чудово! На данимй час працюю за спеціальністю на кондитерській фабриці та розумію, що в академії дали відмінні знання, які постійно використовую у роботі.

Лаврик Дар’я, майстер виробничого навчання, Зміївський професійний енергетичний ліцей.

 За роки навчання на кафедрі Харчових технологій, легкої промисловості і дизайну (ХТЛПіД) я зіткнулася з приємними людьми та фахівцями харчової галузі, що діють; які мають досить серйозний досвід, яким вони із задоволенням ділилися. Були й ті, з ким дуже складно налагодити діалог, але це лише перший час. Навчальна програма «015 Професійна освіта. Харчові технології» дозволяє доторкнутися до реалій цієї галузі, але не на всі 100%, ймовірно, цього показника неможливо досягти в будь-якому ВИШу (потрібний досвід роботи на виробництві). Технічне забезпечення дозволяє проводити досить складні експерименти, різноманітне виробниче навчання; більше того, викладачі (зокрема, Благій О.С., Александров О.В.) самі мотивують здобувачів використовувати технічні можливості на повну для отримання досвіду поза програмою навчання, за що їм величезна подяка. Викладачі кафедри ХТЛПіД завжди відгукуються на прохання про допомогу у виконанні курсових та маістерських робіт (проектів) або ж досить зрозуміло пояснюють, чому проект не “злетить”. Викладачі направляють здобувача, підтримують, мотивують.

Глущенко Анжеліка, асистент, Українська інженерно-педагогічна академія

Роки навчання на кафедрі Харчових технологій, легкої промисловості і дизайну згадую з величезним задоволенням та теплом. Тут познайомилася зі світом харчових технологій та професійної освіти, який згодом дав можливість займатися улюбленою справою та отримувати первинну посаду й гідну зарплату. Вважаю, що  хорошу професійну базу отримала саме під час навчання, а далі вже добирала те, що потрібне для конкретної професійної діяльності. При цьому різні дисципліни, що вивчаються, дозволяють потім вибирати з різних напрямків харчових технологій (виробництво хлібобулочних, кондитерських, м’ясних посічених, кисломолочних виробів тощо),  в яких можна розвиватися і більше підходять саме тобі.

Вважаю, що педагогічний колектив Української інженерно-педагогічної академії є дуже професійним. І головне, що вони люблять свою справу, діляться знаннями, підтримують, спрямовують. Завжди можна звернутися за порадою чи допомогою. Одна з основних переваг навчання в УІПА – це можливість дистанційного навчання, що дозволяє працювати та навчатися у зручний час. На сайті дистанційного навчання можна отримати і конспекти лекцій, і  методичні рекомендації до практичних завдань, лабораторних робіт. А також є можливість відповісти на тестові завдання та отримати за це відповідні бали. Є можливість завжди подивитись журнал балів, які  отримано. Окремо хочу відзначити велику кількість практичних та лабораторних завдань, які були у процесі навчання, оскільки вважаю це дуже важливим складником. Дуже пишаюся тим, що не лише навчалася в УІПА, а ще й залишився працювати в академії, де провіла плідні 2 наступних роки.

Іващенко Ольга, викладач професійно-технічного навчального закладу, ДНЗ «Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти Харківської області»

Навчалася на кафедрі Харчових технологій, легкої промисловості і дизайну  протягом 5 років. Потім 4 роки працюю  викладачем професійно-технічного навчального закладу. Під час навчання та роботи отримала надзвичайно корисні знання та навички, які дуже допомогли мені в подальшій роботі. Будучи здобувачем, мала можливість займатися розробкою реальної харчової технології, тим самим закріплюючи отримані знання на практиці. Також хочу особливо відмітити якість викладання дисциплін та загальну організацію навчального процесу. На мій погляд, рівень теоретичної та практичної підготовки фахівців на кафедрі ХТЛПіД цілком дозволяє після закінчення УІПА успішно працевлаштуватися як в галузі освіти (викладачі та  професіонали в галузі навчання), так й  в галузі спеціалізації (фахівці в галузі харчової та переробної промисловості). Крім того, УІПА  знаходиться у самому центрі міста із зручною транспортною розв’язкою. Є можливість самостійно обирати дисципліни для навчання; займатися науковою роботою під керівництвом досвідчених викладачів (Лазарєва Т.А., Штефан Л.В., Цихановська І.В. тощо). Педагогічна практика та педагогічне стажування проходять у провідних ВИШах та професійно-технічних навчальних закладах. Виробнича практика проходить на провідних підприємствах харчової галузі. Також є можливість пройти практику за кордоном: Італія, Німеччина, Болгарія. Проходить велика кількість майстер-класів, наприклад: в УІПА відбувалися зустрічі зі Президентом Асоціації U.C.M, «Unione Cuachi del Mediterrlneo» (Італія), лекції-екскурсії у ресторан-броварню «Старгород», майстер-класи з приготування традиційних страв італійської кухні. Співпраця з Асоціацією UCM Italy передбачає можливість для здобувачів отримати відповідний диплом державного зразка від школи італійської кулінарії «Settima Luna». Важливе ще те, чому я навчилася за ці роки – це адекватно та раціонально дивитися на речі, розуміти економічну реальність, в якій ми з вами живемо, та поглиблювати базові знання, отримані в академії.

 Лимаренко Юлія, викладач професійно-технічного навчального закладу, Державний професійно-технічний навчальний заклад «Регіональний центр професійної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства, торгівлі та дизайн»

У 2020 році я здобула кваліфікацію «магістр з професійної освіти» за спеціальністю «015 Професійна освіта. Харчові технології (спеціалізації 015.37 Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)». Хочу відмітити високу якість викладання як загальних дисциплін, так і фахових предметів зі спеціальності. Спеціальність «Професійна освіта. Харчові технології» на Факультеті інновааційних технологій виправдала мої очікування і дала мені гарну базу знань для отримання перспективної роботи. Моє навчання в Українській інженерно-педагогічній академії на кафедрі Харчових технологій, легкої промисловості і дизайну проходило змістовно та цікаво. Згадую ці роки тільки позитивно. Тут я знайшла нових друзів, познайомилася з цікавими людьми. Викладання предметів – на високому рівні, у кожного з викладачів свій підхід, власне бачення предмета. На кафедрі ХТЛПіД завжди ради бачити здобувачів, а найголовніше – з розумінням ставляться до них і ніколи не відмовляли мені у допомозі та старалися допомогти всім, чим можливо.

Жодного разу не пошкодувала, що здобула вищу освіту саме на цій кафедрі і прийшла б сюди вчитися знову. Дякую всім викладачам, які допомогли мені у становленні мене як професіонала!

Позднякова Катерина, помічник бригадира, Arkadia fabryka czekolady stodyczy, Poland,  Gostycyn

Я у 2020 році здобула диплом бакалавра у нашій академії за спеціальністю «Професійна освіта (Харчові технології)». Пішла вчитись далі, для здобуття магістерського диплома. Наша кафедра (Харчових технологій, легкої промисловості і дизайну) – це мій трамплін у майбутнє  життя. Набір технологій у галузі професйної освіти та спеціалізації – харчових виробництв), які вивчають здобувачі кафедри дозволяють вибрати саме той профіль, яким тобі буде цікаво займатися після завершення навчання на кафедрі. Причому є можливість не лише вивчати технології в теорії, а брати участь у реальних проектах – розробках кафедри або на практиці в інших організаціях та підприємствах (провідних ВИШах та харчових виробництвах). Моє навчання співпало з карантином, але в академії вже існувала дистанційна платформа.  Всі пари: і лекції, і практичні, і лабораторні проводились у режимі он-лайн. Викладачі були готові до такої події.  Всі заняття супроводжувались презентаціями. Завдання здавали через наш сайт дистанційного навчання. Викладачі їх перевіряли і виставляли бали, і відразу було ясно, як ти вчишся. Крім того, в академії постійно відбуваються конкурси, майстер-класи за спеціальністю, зустрічі зі стейхолдерами.

З великою вдячністю згадую всіх викладачів кафедри, без яких не було би всього того, що сьогодні в мене є. Це справжні професіонали своєї справи, які чітко давали, системно пояснювали і доносили свої знання до нас. Та найголовніше, на мій погляд, серед них не було байдужих!  Їм було не все одно, якими будемо спеціалістами. За що їм велика шана . Бажаю всім абітурієнтам та здобувачам  зробити вірний вибір.