Гостьова лекція від стейкхолдера

14 березня 2024 року в онлайн-форматі відбулася лекція на тему «Глютен – друг чи ворог?» для здобувачів освітніх програм «Професійна освіта (Харчові технології)» (магістерський рівень), «Професійна освіта (Харчові технології)» (початковий-короткий цикл та бакалаврський рівень) спеціальності 015.37 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології).

Лекцію провела д.т.н., професорка, завідувачка кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування Державного біотехнологічного університету – Євлаш Вікторія Владленівна.

Лекцію було проведено з використанням платформи Google Meet, навчальний матеріал доповнювався цікавою, змістовною та об’ємною мультимедійною презентацією. Під час лекції студенти дізналися від Вікторії Владленівни про:

— основи здорового харчування (здорова дієта), яке  забезпечує нормальний розвиток і життєдіяльність людини та сприяє зміцненню її здоров’я, попереджає розвиток захворювань та сприяє здоровому довголіттю та омолодженню;

— харчову піраміду середнеморської дієти, яка вважається однією з найкорисніших для людини;

— принципи здорового харчування;

—  компоненти та «тарілку» здорового харчування;

— хімічну природу глютену, функціональні й технологічні властивості, харчові джерела;

— глютен: як впливає на організм і в чому його користь та небезпека.

Лекція відбулась у творчій і дружній атмосфері, а представлена інформація зацікавила здобувачів, які відчули важливість обраної професії та надзвичайну актуальність набуття професійних компетентностей щодо розробки асортименту безглютенових харчових продуктів та організацію здорового харчування. 

Гостьова лекція відбулась у межах підписаного з Державним біотехнологічним університетом договору про співпрацю. Щиро вдячні стейкхолдеру, д.т.н., професорці, завідувачці кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування ДБТУ Вікторії ЄВЛАШ за можливість організації такої надзвичайно продуктивної співпраці!