Відгуки здобувачів освіти

Елеонора, здобувачка, гр. ДІТ-ПОХ23 мг.

Я, як здобувачка першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «015 Професійна освіта (спеціалізації 015.37 Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» хотіла би поділитися своїми враженнями та досвідом навчання в академії на факультеті Інноваційних технологій. Вибрала я саме кафедру Харчових технологій, легкої промисловості і дизайну, бо була зацікавлена в інноваційних харчових технологіях.  На даний момент, я також працюю у сфері «production of confectionery products» з використанням знань про сучасні технології ктндитерських ввиробництв. Вибрати кафедру було дуже складно. Сам факультет Інноваційних технологій зацікавив широким спектром знань, які одержують випускники нашого факультету.  Безпосередньо наша кафедра надає безліч можливостей для покращення навичок роботи у харчовій галузі, а також багато дисциплін, які стануть у нагоді в подальшій роботі у сфері харчових технологій. Звичайно, обов’язковою умовою для успіху в цій сфері є самонавчання та бажання дізнаватися нове. Але кафедра ХТЛПіД пропонує досить велику базу для розвитку хорошого спеціаліста. 

Тетяна, здобувачка, гр. ДІТ-ПОХ23 мг.

Моя академія (Українська інженерно-педагогічна академія – УІПА) відповідає усім критеріям щодо навчального процесу та студентського життя. По-перше вона має четвертий рівень акредитації, що означає її високий статус та надання можливості здобути диплом «магістра з професійної освіти». По-друге в УІПА розгалужена система навчальних напрямів. Отже є можливість паралельного навчання, навчаючись за основною спеціальностю, бо іноді одного диплому не вистачає для отримання престижної роботи. Ще один важливий аргумент на користь УІПА активне студентське життя, проведення різноманітних творчих заходів. Умови навчання мене цілком задовільняють, але хотілося, щоб більш сучасніше виглядали аудиторії та було більше практичних та лабораторних занять з дисциплін: «Сучасні напрями нутриціології», «Методологія та організація наукових досліджень у харчовій галузі».

Данило. здобувач, гр. ДІТ-ПОХ22 мг

Я навчаюсь на 2 курсі другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю «015 Професійна освіта (спеціалізації 015.37 Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» За перший курс магістратури  в Української інженерно-педагогічної академії  можу виділити з плюсів:

1) Молоді викладачі, якісний підхід до здобувачів, навіть у форматі онлайн.

2) УІПА  пропонує різні заходи з представниками відомих компаній, це дає можливість здобувачеві показати себе.

3) Місцерозташування УІПА чудове, поблизу є зупинки, супермаркети, нова пошта та кафе.

Хочу також відмітити, що викладачі дають актуальні знання, доступна ціна контракту, комфортні аудиторії, на лабораторних та практичних заняттях ми використовуємо нове обладнання. Тобто, академія  дуже класна, тут дуже приємні та уважні викладачі (зокрема, Лазарєва Т.А., Александров О.В., Благій О.С., Цихановська І.В., Петров С.В., Штефан Л.В.), якщо виникнуть проблеми то вони завжди допоможуть навіть в 3 ночі. Є можливість проходити практику в інших країнах. Проводяться захоплюючі конференції, онлайн зустрічі з представниками різних компаній (ТОВ «Чарівна мозаїка» кондитерська фабрика, ТОВ  «Ново-Баварський» хлібозавод, Державний біотехнологічний університет тощо). Зокрема, мені запам’яталась зустрічі зі стейкхолдерами, які розповіли нам про широкі можливості щодо працевлаштування після закінчення академії.

Ірина, здобувачка, гр. ДІТ-ПОХ21 мг

Я закінчюю перший курс другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю «015 Професійна освіта (спеціалізації 015.37 Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» та здобуваю кваліфікацію «магістр з професійної освіти». За рік навчання на 1 курсі магістратури я змогла багато чому навчитися та отримала новий певний досвід. При цьому, я навчалася за індивідуальним графіком, тому була присутня не на усіх заняттях. Але мій досвід навчання на індивідуальному графіку  є дуже позитивним.  Хочу відмітити плюси:

 1. Індивідуальний графік, сам по собі, це неймовірна можливість для здобувачв, які через поважну причину не можуть відвідувати усі заняття або проживають в іншій країні. Незважаючи на ці фактори, здобувач може навчатися та здобувати знання та досвід на тому ж рівні, що й інші здобувачеві.

 2. Усі викладачі легко йдуть на контакт та завжди готові додатково домогти в навчанні. Тому це дуже сильно полегшило моє навчання.

 3. Усі навчальні матеріали можна отримати в онлайн режимі, таким чином, навіть не відвідуючи занять, я могла вчити весь матеріал.

 4. Якщо виникали якісь труднощі з виконанням завдань, викладачі завжди могли домогти онлайн з їх виконанням.

 5. Майже всі викладачі створюють групи в месенджерах, де виставляють лекційні матеріали та/або практичні завдання. Тому здобувач завжди в курсі, що зараз вивчає/робить група з конкретної дисципліни.

 А ось недолік лише один: не всі викладачі надають доступ до лекційних матеріалів. Потрібно шукати де їх можна знайти, просити кожен раз особисто чи шукати запис лекції. Тому, було би краще, якщо б всі навчальні матеріали, практичні, тестові завдання були в Moodle. При цьому можна було б всі роботи здавати одразу в Moodle, щоб бачити свій прогрес, відгук викладача та свою оцінку. Це б дуже покращило якість навчання та набагато полегшило його.

Олександр, здобувач, гр. ДІТ-ПОХ22 мг

Мені подобається спеціальність «015 Професійна освіта (спеціалізації 015.37 Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)», тому, що вона розширює можливості знайти роботу: як у галузі освіти – викладач, так і в харчовій галузі – професіонал.  Хочу поділитись своїм враженням про навчання в академії. Загалом мені подобається навчання, практичні, лабораторні заняття, наукові дослідження, тренінги, майстер-класи проходять досить цікаві, багато нового та пізнавального я дізнаюся. Викладачі чуйні та допомагають вирішувати проблеми, якщо такі виникають. Коли я  виконував курсовий проект, керівник-викладач (проф. Цихановська І.В.) давала поради, допомагала виправляти помилки та відповідала на мої запитання. Хотілося, щоб більше було практичних та лабораторних занять з дисциплін: «Сучасні напрями нутриціології», «Управління якістю та безпечністю продукції харчових виробництв». Також мені пощастило навчатися з дуже чуйними співкурсниками. Я радий, що навчаюся за обраною спеціальністю і не жалкую про свій вибір.

Ольга, здобувачка, гр. ДІТ-ПОХ22 мг.

Я не пошкодувала, що вступила саме в УІПА в магістратуру на спеціальність «015 Професійна освіта (спеціалізації 015.37 Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)». Якби перенеслась на рік назад, коли обирала місце здобуття вищої освіти за другим (магістерським) рівнем, то я безспірно пішла б знову сюди, на кафедру Харчових технологій, легкої промисловості і дизайну. Розуміючі викладачі, хороша навчальна база, багато годин практики, що йде на користь. Гарно облаштовані аудиторії та лабораторії з усім технічним забезпеченням, я задоволена!   

Євгеній, здобувач, гр. ДІТ-ПОХ21 мг.

Чудова академія. Мені подобається те, що тут лояльне ставлення до здобувача та навчання. Також програма навчання на другому (магістерському) рівні вищої освіти тут досить відсортована, немає багато зайвих предметів, майже все навчання практика, навчання за спеціальністю (принаймні на «Професійної освіті. Харчових технологіях»). Тут є багато класних викладачів (Штефан Л.В., Петров С.В., Лазарєва Т.А.). Також УІПА проводить багато різних заходів, які дають неоціненний досвід, можливості й знайомства з успішними людьми.

Анжеліка, здобувачка, гр. ДІТ-ПОХ23 мг.

Я зараз навчаюсь на 1 курсі другого (магістерського) рівня вищої освіти  на кафедрі Харчових технологій, легкої промисловості і дизайну в Української інженерно-педагогічної академії. Я вважаю, що в УІПА гарні умови навчання, викладачі намагаються дати нам необхідну та сучасну інформацію, все зрозуміло і доступно. Усі навчальні матеріали ми беремо на сайті дистанційного навчання. Це дуже зручно. Також для здобувачів влаштовують різні майстер класи, зустрічі з роботодавцями, представниками закладів професійної освіти, Вони дуже пізнавальні та цікаві. Також була зустріч зі професіоналом з харчових технологій з Італіїї, який поділився досвідом та знаннями. Я в захваті від цього.

Наталія, здобувачка, гр. ДІТ-ПОХ22 мг.

Навчаюся на першому курсі другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю «015 Професійна освіта (спеціалізації 015.37 Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» факультету Інноваційних технологій. Я дуже довго обирала Вищий навчальний заклад і звертала увагу на багато ключових факторів, такі як навчальний план, викладацький склад, відгуки знайомих та дуже багато іншого. Вибір впав саме на УІПА (Українську інженерно-педагогічну академію), бо вона задовільнила більшість моїх вимог і я впевнено можу сказати що не помилилась з вибором. Крім того, я починала вивчати харчові технології саме в УІПА, тому,  коли стало питання продовження отримання освіти, кафедра ХТЛПіД (Харчових технологій, легкої промисловості і дизайну) стала логічним продовженням початого. Мені дуже подобається рівень, на якому вивчаються харчові технології  (від самого “низу” догори). Викладається цікавий та актуальний матеріал, що є корисним в роботі. Хочу наголосити на професіоналізмі викладачів: Штефан Л.В., Лазарєвої Т.А., Цихановської І.В. Їхні цікаві лекції дозволяють глибше розуміти, що стоїть за тією чи іншою технологією,  чому ті чи інші речі реалізовані певним чином, як можна покращити свій код (професіоналізм). Запам’ятовуються практичні та лабораторні заняття, тренінги та майстер-класи з Александровим О.В. та Благий О.С. Хотілося б більше часу на ці заняття. Та і взагалі, тут є багато класних викладачів. Крім того, академія проводить багато заходів, які збагачюють досвідом та відкривають нові професійні можливості.