Проведено відкриту лекцію

В рамках академічної мобільності викладачів провідних закладів вищої освіти Харківщини для здобувачів 2 курсу, що навчаються за освітньою програмою «Професійна освіта (Харчові технології)» (гр. ДІТ-ПОХ20, ДІТ-ПОХ-20млб) проведено відкриту лекцію провідним науковцем, фахівцем Державного біотехнологічного університету, доктором технічних наук, професором, завідувачкою кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування ЄВЛАШ ВІКТОРІЄЮ ВЛАДЛЕНІВНОЮ.

Тематика відкритої лекції присвячена актуальній проблемі харчування населення України, розвитку захворювань, що виникають при порушенні раціону харчування; пошуку альтернативних дієт та їх впливу на здоров’я людини; принципам здорового харчування, рекомендаціям Міністерства охорони здоров’я щодо раціону харчування.

Науковець ознайомила здобувачів із різними видами харчування (веганське, вегетаріанське, середземноморське харчування та ін.) роллю води у раціоні харчування, білкових, жирових та вуглеводних продуктів. Звернено увагу на продукти, що не рекомендовано вживати у своєму раціоні; індивідуалізацію раціону харчування згідно фізичній активності та особливостям організму, врахуванню балансу речовин.

Тематика лекції зацікавила здобувачів, викликала дискусію із провідним фахівцем Євлаш В. В., зосередила увагу на власному харчуванні та сприяла його перегляду.